Home Verdict Politic Firea Oamenilor

Firea Oamenilor

by Dana Budeanu
3804 views

Folosind exprimarea preferata a deontologilor si politicienilor parati, aia cu “in ultimii 30 de ani”, care astazi le a inlocuit pe alea cu “la 20 de ani de la revolutie” sau alte asocieri semantice imbecile specifice campaniilor electorale, enunt ca Firea este primul politician al carui nume devine slogan. 

Aparent pare o ideea buna electorala de comunicare, insa este de fapt o consecinta a ceea ce traim in acesti ani din punct de vedere politic. Partidele si doctrinele nu mai au forta de a face politica reala pentru oameni, nu mai stiu cum, nu mai pot concura cu netul. Aceasta inventie fantastica a ingropat de fapt omenirea in general si omul in particular. 

Totul e pe net in afara de OM. Omul nu mai este nicaieri. Omul este un # si dureaza cat o manipulare. 

Partidele sunt niste adunaturi de #GI care incearca sa agate ce a mai ramas din oameni. 

Doctrinele si politicile, oricare ar fi acestea sunt pentru minti si gandiri complexe, pentru care astazi nu mai este timp. Timpul astazi dureaza cat o stire. Timpul astazi are doar o ora, iar doctrinele si politicile au nevoie de ani multi pentru a construi si schimba societati. 

Astazi politica are nume. Nu prenume, are nume si atat! Esti numele care face politica oamenilor la minut, la stire, la click! Firea oamenilor s a schimbat definitiv. Nu mai sta in firea nimanui sa astepte, sa incerce, sa tolereze. E in firea oamenilor sa creada in ceea ce vad. Adevarul este in firea oamenilor. Puterea este in firea oamenilor. Politica nu este in firea oamenilor. 

Frica nu este in firea oamenilor!

Toata istoria lumii este contruita din momentele de totala lipsa de frica si deci doar din cele in care acei curajosi s au trait doar pe sine si au trait viata din ei, mintea si spiritul, fara frica si au facut istoria.

Toata stiinta lumii este construita din momentele de totala lipsa de frica, din clipe adunate ale sclipirilor de geniu, din forta fara de indoiala cu, care au mers mai departe inventatorii, carora majoritatea mediocra le a spus mereu ca nu se poate.

Toata cultura lumii este construita din momentele de totala lipsa de frica, ale celor ce au scris si compus tot ceea ce le a simtit si voit mintea, fara limita, fara sa respire, caci nimeni nu ti poate opri eul din a fi eu.

Intrebarea este de ce ne am oprit?

Raspunsul este ca nu ne am oprit deloc, ci doar nu mai vorbim, nu ne mai povestim, nu mai credem, dar gandim la fel, putem la fel, stim la fel.

Firea este a oamenilor! Oamenii nu sunt un #.